Vi pleier å henge skinka i en viltpose. Hvor lang tid spekeprosessen tar kommer åpenbart ann på størrelsen, men de rådyrlårene vi har speket nylig, er klare i god tid før jul. Er man usikker så hent kniven og ta en prøve. Det er mange gode varianter og oppskrifter på speking, men dette er en av våre metoder som fungerer bra. Speking er en gammel tradisjon, og selv om vi idag har muligheten til å oppbevare kjøtt og mat generelt uten å måte konservere det, er det såpass anvendelig og behagelig for smaksløkene at dette er noe vi bør fortsette med. Kom deg derfor på butikken og kjøp en sekk med grovsalt, så er du igang.
torsdag 15. oktober 2015
Speking av kjøtt
Vi pleier å henge skinka i en viltpose. Hvor lang tid spekeprosessen tar kommer åpenbart ann på størrelsen, men de rådyrlårene vi har speket nylig, er klare i god tid før jul. Er man usikker så hent kniven og ta en prøve. Det er mange gode varianter og oppskrifter på speking, men dette er en av våre metoder som fungerer bra. Speking er en gammel tradisjon, og selv om vi idag har muligheten til å oppbevare kjøtt og mat generelt uten å måte konservere det, er det såpass anvendelig og behagelig for smaksløkene at dette er noe vi bør fortsette med. Kom deg derfor på butikken og kjøp en sekk med grovsalt, så er du igang.
Etiketter:
deerhunting,
hunting,
jakt,
jaktbilder,
jaktblogg,
jaktmetoder,
mat,
rådyrjakt,
rådyrlår,
rådyrslakt,
spaking av kjøtt,
spekemat,
speking,
tilbredning
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar